Kelkáposzta főzelék 🥬

Tudom, hogy sajnos a kelkáposztát sokan nem kedvelik, pedig nagyon finom ételeket készíthetünk belőle és nem mellesleg egészséges is 😊. 

Én már gyerekként is szerettem és most is népszerű zöldségnek számít nálunk. Gyakran készítek például rakott kelt vagy frankfurti levest 😊.

Most főzelék készült ebédre belőle, ami mennyeien krémes és igen laktató lett.

Ha nincs ötletetek mi legyen az ebéd vagy a vacsi, szerintem próbáljátok ki 😊.

A főzelék hozzávalói:
- kb. 500 g kelkáposzta
- kb. 250 g krumpli
- majoranna
- őrölt kömény
- só

A sűrítéshez:
- 3 evőkanál liszt (használhattok teljes kiőrlésűt is)
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál tejföl
- pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma

◾️A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsát kivágjuk és felcsíkozzuk.
◾️Ezután vizet engedünk rá és főzni kezdjük. (Annyi vizet engedjünk rá, hogy kb. félig lepje el a káposztát, mert még összeesik főzés közben is.)
◾️A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és megmossuk.
◾️Hozzáadjuk a káposztához, befűszerezzük és puhára főzzük a zöldségeket.
◾️Az olajon a lisztet pirítani kezdjük, majd mehet hozzá a zúzott fokhagyma is, amit szintén lepirítunk.
◾️A tűzről levéve picit kihűtjük és belekeverjük a paprikát és a tejfölt.
◾️A főzelékből vett lével csomómentesre keverjük és a többi főzelékhez adva besűrítjük.

💡Tipp: Fasírttal, pörkölttel, sült hússal, sült virslivel tálaljuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések