Főtt kukorica 🌽

A főtt kukorica a nyár egyik legnépszerűbb, egyszerű, mégis ízletes finomsága, különösen a magyar strandokon. Frissen, forrón tálalva sós vízben főzve hozza ki legjobban az édes kukoricaszemek zamatát. Nemcsak finom, de természetes, egészséges rágcsálnivaló is, amely gyerekkort idéző, nosztalgikus hangulatot teremt.

Az elkészítése tényleg nagyon gyors, az előkészületekkel együtt szinte fél órát sem vesz igénybe.

Tudom, hogy sokaknak nem okoz nehézséget megfőzni, de ha valaki még keresi a megfelelő receptet, én jó szívvel ajánlom neki az enyémet 😊.

◾️A kukoricák héját leszedjük, de kettőnek a héját félretesszük.
◾️Az egyik kukorica héját a fazék aljára egyengetjük.
◾️Beletesszük a kukoricákat is és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
◾️A tetejére tesszük a másik kukorica héját és főzni kezdjük.
◾️Ha felforrt a víz, alacsony lángon 20 perc alatt el is készültünk vele.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések