Csőben sült csirkemell zöldségekkel 🥦
Akik diétáztok, biztosan sokszor érzitek úgy, hogy már unjátok a párolt csirkemell-párolt zöldség kombót.
Nos, ezzel az étellel kicsit feldobhatjátok a már unalmassá vált hús-zöldség ebédeket vagy vacsorákat.
Ha pedig nem diétáztok, csak egy finom ételt szeretnétek készíteni, vagy ha a melegben egy könnyű fogásra vágytok , ezt akkor is bátran ajánlom 😊
Zöldségből szinte bármilyet használhattok, én most karfiollal és brokkolival készítettem.
Sütési hőfok: 200°
Sütési idő: 35-40 perc
Hozzávalók:
- kb. 500 g csirkemell
- kb. 250 g fagyasztott karfiol
- kb. 250 g fagyasztott brokkoli
- só
- bors
- reszelt sajt
A besamelmártás hozzávalói:
- 80 g margarin vagy vaj
- 4 púpos evőkanál liszt
- 400 ml tej
- só
- fehér bors
- szerecsendió
◾️A zöldségeket, enyhén sós vízben kb. ¾-ig megpároljuk. (A lényeg, hogy ne főzzük szét teljesen.). Ezután leszűrjük őket.
◾️A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
◾️Egy kisebb sütőedény vagy tepsi aljára rakjuk a csirkemell felét.
◾️A mártáshoz a margarint felolvasztjuk, és a lisztet megpirítjuk rajta.
◾️Hozzáadjuk a tejet, a sót, a borsot és szerecsendiót majd csomómentesre keverjük és a tűzre/hőre visszatéve besűrítjük.
◾️A tepsiben lévő csirkemellekre tesszük a zöldség felét és a mártás felét.
◾️Jöhet a hús másik fele, a zöldség másik fele és a maradék mártás.
◾️Végül megszórjuk a reszelt sajttal és 200°-ra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése