Vaníliás-eperzselés torta 🍓🎂🍰-sütés nélkül

Idén erre a tortára esett a választásom, hogy meglepjem vele a páromat a születésnapján.

Nagyon egyszerűen elkészíthető és felvágva extrán mutatós torta 😊.

Az alapja kekszmorzsa, erre kerül az epres zselé, majd a vaníliás krém és végül a tejszínhab 😊.

A megadott mennyiség 18-20 cm-s tortaformához elegendő.

Az alap hozzávalói:
- 200 g cukormentes keksz
- 50 g vaj vagy margarin

Az epres zselé hozzávalói:
- 200 g fagyasztott eper
- 80 g epres tortazselé
- 500 ml víz
- édesítőszer ízlés szerint

A vaníliás krém hozzávalói:
- 80 g vaníliapuding
- 500 ml tej
- édesítőszer ízlés szerint

A bevonáshoz:
- kb. 250 ml habtejszín
- édesítőszer ízlés szerint
- 1 csomag habfixáló

◾️Az alaphoz a kekszet egy aprítóban vagy egy sodrófával összemorzsoljuk és az olvasztott vajjal összedolgozzuk.
◾️Egy 18-20 cm-s tortaforma aljába egyengetjük a kekszes réteget és 20 percre hűtőbe tesszük.
◾️A hűtőből kivett kekszes rétegre, rápakoljuk a fagyasztott epret.
◾️A tortazselét a vízzel felfőzzük, kb. fél percet hagyjuk még a hőn majd lehúzzuk és 1-2 percet hűtjük.
◾️Ezután az eprekre öntjük a zselét és újból hűtőbe tesszük 1 órára.
◾️A pudingport a tejjel és az édesítővel sűrűre főzzük és picit kihűtjük, majd a zselére egyengetjük és visszatesszük a hűtőbe még 2-3 órára.
◾️A tejszínt a habfixálóval és az édesítőszerrel habbá verjük és bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát.
◾️Ízlés szerint díszíthetjük friss gyümölccsel.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések