Tejfölös krumplifőzelék 🥔

A menzáról senkinek sem kell bemutatni ezt a finomságot. Nálunk mind a mai napig nagy kedvenc és gyakran kerül az asztalra  ebédre vagy vacsorára.

Én tejföllel és majorannával készítem, mert így igazán krémes, a majorannától pedig nagyon ízletes lesz 😊.

Feltétként nálunk a fasírtgolyó a favorit mellé, de sok másféle finomsággal is feldobhatjuk (például pörkölttel vagy a vegetáriánusok főtt tojással, buggyantott tojással).

A megadott mennyiség 4-5 főnek elegendő.

A sűrítés hozzávalóinál azért nem adok meg pontos mennyiséget, hogy mindenki eldönthesse, mennyire szeretné sűrűre készíteni.

A főzelék hozzávalói:
- kb. 1-1,5 kg krumpli
- 3-4 babérlevél
- 2-3 gerezd fokhagyma
- majoranna
- só
- ecet

A sűrítéshez:
- olaj
- liszt
- 2 evőkanál tejföl

◾️A krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk.
◾️Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a majorannát valamint a sót és puhára főzzük.
◾️A lisztet az olajon megpirítjuk, majd kevés hideg vízzel felengedve (közben itt is folyamatosan keverjük) krémesre keverjük.
◾️A rántáshoz hozzáadjuk a tejfölt, csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve a főzelékhez adjuk, majd ízesítjük az ecettel.
◾️Néhány percet forraljuk, ez idő alatt kellően besűrűsödik és el is készültünk.

💡Tipp: A rántásnál víz helyett, pár kanállal használhatunk a főzelék levéből is.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések