Fasírtgolyók 🧆
Nálunk a kedvenc főzelékfeltét az a fasírt.
Bármilyen főzelék kiegészítéseként nagyon szeretjük.
De akár egy hidegtálon vagy saláta mellett is megállja a helyét.
Számtalan módon készíthetjük, van, aki pirospaprikával, van aki zsemlemorzsába forgatva, minden módon nagyon finomak ezek kis húsgolyók 😊
Fogadjátok szeretettel az én receptemet ❤️.
Hozzávalók:
- 500 g darált hús (lehet sertés, pulyka, marha..)
- 1 tojás
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 3 közepes szelet szikkadt kenyér (bátran használhattok teljes kiőrlésű kenyeret is, azzal is nagyon finom)
- zsemlemorzsa
◾️Első lépésként a kenyereket hideg vízbe áztatjuk.
◾️A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és végül a vízből kinyomkodott kenyeret.
◾️Lágyabb masszát gyúrunk és golyókat formálunk belőle (lehetnek egészen picik, falatkák vagy nagyobb golyók is).
◾️Minden golyót megforgatunk a zsemlemorzsában és bő olajban kisütjük.
💡Tipp: Ha szeretnénk, a pirospaprikát kihagyva, friss petrezselymet is tehetünk bele.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése