Spagetti carbonara 🍝

A carbonara spagettit, szerintem nem kell bemutatni szinte senkinek sem, olyannyira népszerű finomság. 
 A bolognai és a milánói mellett az egyik legkedveltebb tésztás étel.

Sajnos nem tartozik a diétás fogások közé, de néha beleférhet egy adag mindenkinél 😊.

A szósz finom és krémes a tejszíntől, a sonka és a fokhagyma pedig nagyon ízletessé teszi.

Próbáljátok ki, ha egy finom ebédre vagy vacsorára vágytok, nem fogtok csalódni 😊.


A tészta hozzávalói:
- 250 g durum lisztből készült spagetti
- 50 g margarin
- só ízlés szerint

A szósz hozzávalói:
- 300 g sonka vagy bacon
- 1 evőkanál olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 200 g tejföl
- 200 ml tejszín
- 2 tojás
- só (a sóval vigyázzunk, mert már a sonka is sós)
- bors

◾️A tésztának egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk a margarint valamint a sót.
◾️Ha felforrt a víz, mehet bele a spagetti (félbe is törhetitek) és pár perc alatt megfőzzük.
◾️A sonkát az olajon pirítani kezdjük, majd a zúzott fokhagymát hozzáadva tovább pirítjuk alacsony lángon.
◾️A tejszínt, a tejfölt és a tojást a sóval és a borssal simára keverjük, és a sonkához adjuk.
◾️Folyamatosan kevergetve néhány percet forraljuk, hogy besűrűsödjön.
◾️A megfőtt tésztát leszűrjük, lehűtjük és mehet rá a szósz.
◾️Kb. 30 percet hagyjuk állni, hogy a tészta magába szívja a szószt.

💡Tipp: Reszelt sajttal tálaljuk.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések