Sacher torta 🍑🍰

Én sokáig nem igazán kedveltem a Sacher tortát, mert túlságosan száraznak találtam. 

Aztán, amikor a diétát elkezdtük, megpróbáltam készíteni, és nagyon-nagyon finomra sikeredett a tortám 😊.

Most már szívesen készítem és fogyasztom is, mert igazán puha és szaftos a végeredmény 😊.

Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 55 perc

A tészta hozzávalói:
- 120 g margarin
- 6 tojás
- 25 g 1:4 édesítő
- 120 g cukormentes étcsokoládé
- 112 g teljes kiőrlésű liszt
- 48 g finomliszt

A töltelék hozzávalói:
- 200 g cukormentes baracklekvár

A máz hozzávalói:
- 100 g cukormentes étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj

◾️A csokit vízgőz felett felolvasztjuk.
◾️A margarint az édesítővel kikeverjük.
◾️A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját a margarinhoz adjuk, majd mehet hozzá az olvasztott csoki is.
◾️A fehérjét habbá verjük és a csokis masszához forgatjuk.
◾️Egy sütőpapírral bélelt 18-20 cm-s tortaformába tesszük és 180°-ra előmelegített sütőben 55 perc alatt megsütjük, de tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivesszük a sütőből.
◾️Ha kihűlt, kettévágjuk, és a lekvárral megkenjük az egyik lapot, majd a másik lappal befedjük.
◾️Ezután 1 órára hűtőbe tesszük.
◾️A mázhoz a csokit felolvasztjuk mikróban és hozzáadjuk az olajat.
◾️Bevonjuk vele a tortát és megvárjuk, míg megdermed a csoki 😊.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések