Házi jégkrém 🍦

Nincs annál jobb, mint amikor a napsütésben élvezzük a finom, hűsítő fagylaltokat, jégkrémeket.

Sajnos cukormentes jégkrémből, fagyiból nem túl bő a kínálat.

Ezzel a recepttel viszont, otthon is pikkpakk készíthetünk hűsítő desszerteket 😊.

Az ízesítésnél a lehetőségek tárháza szinte végtelen, készíthetjük mogyoróval, mandulával..

Az eredeti recept Krénn Diána TikTok oldaláról származik.

Hozzávalók:
- 250 g kókusztejszín (én a Lidlben vásároltam)
- vaníliaaroma 
- édesítőszer ízlés szerint
- 2 teáskanál mogyoróvaj

A bevonáshoz és díszítéshez:
- 200 g cukormentes csokoládé
- tört mogyoró, szeletelt mandula..

◾️A tejszínt, az aromát, az édesítőszert és a mogyoróvajat kikeverjük.
◾️Szilikonos jégkrém formában egyenlően elosztjuk a krémet, belehelyezzük a pálcikát, lefedjük és pár órára vagy egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
◾️A csokit mikróban felolvasztjuk. (Ebből biztosan maradni fog, de kell ez a mennyiség, mert így lehet szépen beleforgatni a jégkrémeket.)
◾️A jégkrémeket, miután kivettük a fagyasztóból megkenhetjük cukormentes lekvárral (de nélküle is nagyon finom) és megforgatjuk őket a csokiban.
◾️Végül megszórjuk a mogyoróval/mandulával és már élvezhetjük is a cukormentes, hűsítő finomságot 😊.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések