Cukkini lepény/Cukkini tócsni 🧄
Ha egy könnyű vacsira vagy előételre vágynál, próbáld ki ezt a mennyei cukkini lepényt 😋.
Mellette szól még, hogy gyorsan elkészíthető, szóval egy rohanós hétköznapon is bevetheted vacsorára 😉.
Készítheted akár köretnek is.
Bármilyen ízű mártogatóssal kínálhatod.
Hozzávalók:
- kb. 300 g cukkini
- 3 csipet só
- 25 g liszt (lehet teljes kiőrlésű is)
- 2 tojás
- 2 csipet őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 35 g reszelt sajt
- kb. 300 g cukkini
- 3 csipet só
- 25 g liszt (lehet teljes kiőrlésű is)
- 2 tojás
- 2 csipet őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 35 g reszelt sajt
◾️A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük. ▪️Használhatsz fagyasztottat is. Ebben az esetben olvaszd ki a cukkinit és öntsd le róla a vizet felhasználás előtt.
◾️Hozzáadjuk a sót és 10 percre félretesszük.
◾️10 perc letelte után kinyomkodjuk és mehet bele a zúzott fokhagyma, a tojás, a liszt, a bors és a sajt, majd összekeverjük.
◾️Egy serpenyőben 2 kanál olajat hevítünk.
◾️A masszából kb. tenyérnyi lepényeket készítünk és az olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
◾️Hozzáadjuk a sót és 10 percre félretesszük.
◾️10 perc letelte után kinyomkodjuk és mehet bele a zúzott fokhagyma, a tojás, a liszt, a bors és a sajt, majd összekeverjük.
◾️Egy serpenyőben 2 kanál olajat hevítünk.
◾️A masszából kb. tenyérnyi lepényeket készítünk és az olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
💡Tipp: Mártogatóssal kínáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése