Csirkemájas rizottó 🫛🍚

 Ez a finom fogás mostanában feledésbe merült nálam. Pár nappal ezelőtt megtaláltam a régi receptes füzetemet, és akkor jött velem szembe a recept 😊. Rögtön tudtam, hogy újra el kell készítenem.

Nagyon kiadós és reszelt sajttal megszórva igazán mennyei étel. 

Az elkészítése sem igényel sok időt, szóval bátran próbáljátok ki akkor is, ha kevés időtök van vacsorát készíteni vagy csak egy jót szeretnétek enni.


Hozzávalók:
- 500 g csirkemáj
- 1 fej hagyma
- 300 g zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- bors
- majoranna
- olaj
- só
- reszelt sajt
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz (4 x fél bögre)

◾️Első lépésben a májat megtisztítjuk és felkockázzuk. Én nem szoktam túl apróra vágni.
◾️A rizst olajon pici sóval megpirítjuk.
◾️A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon pirítani kezdjük.
◾️Ha kb. ¾-ig megpirult rádobjuk a májat, hozzáadjuk a borsot és a majorannát, majd fehéredésig pirítjuk.
◾️Jöhet bele a borsó, amivel picit átforgatjuk a májat.
◾️Ezután hozzáadjuk a megpirított rizst és felöntjük fél bögre (az a bögre, amivel a rizst is mértük) vízzel és lefedjük.
◾️Ha teljesen felitta a vizet, jöhet még egy fél bögre víz. Ezt még 2x ismételjük meg, tehát 4 x fél bögre vizet adjunk hozzá. Kevergetni, ha lehet, ne keverjük, inkább rázogassuk az edényt.
◾️Ha hozzáadtuk az összes vizet és fel is itta valamint megpuhult a rizsünk is, mehet bele a só (Fontos, hogy ezt csak a végén adjuk hozzá, mert különben a máj megkeményedik.) és el is készültünk
◾️Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

💡Tipp: Egy rész víz helyett száraz fehérbort is adhatsz hozzá.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések