Tejszínes-joghurt alagút 🌼

Szuper gyorsan elkészíthető, hűsítő desszert, ha már itt lesznek a forró, nyári napok?

Ha ilyen receptet keresel, jó helyen jársz, hiszen ez a finomság pontosan megfelel a leírtaknak 😊. Sütés nélkül maximum 30 perc alatt kész, és miután a hűtőben pár óra alatt megdermed, már élvezhetjük is a mennyei és könnyű édességet 😊.

Szerintem mindenképp próbáljátok ki ti is (persze, a nyári meleg előtt érdemes egy tesztet csinálni, mert megéri 😉).

Hozzávalók:
- 500 g natúr joghurt
- 20 g zselatin
- édesítőszer ízlés szerint
- 250 ml habtejszín
- gyümölcs (🍓🍒🫐🥭🍍)
- cukormentes keksz

◾️A joghurtot a zselatinnal és az édesítővel addig melegítjük, míg a zselatin teljesen elolvad (forralni nem szabad!)
◾️A gyümölcsöket feldaraboljuk, és ha kicsit hűlt a joghurt, belekeverjük.
◾️A tejszínt habbá verjük és a gyümölcsös joghurthoz forgatjuk.
◾️Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk és beleöntjük a masszát.
◾️Végül a keksszel kirakjuk az alját és hűtőbe tesszük, amíg megdermed (kb. 2-3 óra).
◾️Ha megdermedt kifordítjuk a formából és lehúzzuk róla a fóliát.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések