Sültburgonyás majonézes saláta 🥔🥗
Ennek a salátának a receptjét lehet, hogy már láttátok az egyik népszerű közösségi felületen.
Nos, engem is ott fogott meg és miután elkészítettem egyértelműen elnyerte a tetszésünket.
A sütőben megsütött burgonya, na meg a friss kapor igazán különleges ízt ad a salátának, amit fogyaszthatunk köretként, de akár csak magában is, mert eléggé laktató.
Sütési hőfok: 200°
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- kb. 4 darab közepes burgonya
- 6 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- friss kapor ízlés szerint
- só
- bors
- citromlé
- 1 kígyóuborka
- 1 kisebb fej lilahagyma
◾️A burgonyát héjában megfőzzük.
◾️A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a citromlevet, az apróra vágott kaprot valamint a sót és a borsot összekeverjük.
◾️A kígyóuborkát és a lilahagymát apró kockára vágjuk és a majonézes alaphoz adjuk.
◾️A burgonyát, miután megfőtt, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és egy pohár segítségével szétnyomjuk a tepsin.
◾️200 fokra melegített sütőben kb. 20 percet sütjük.
◾️Ezután megvárjuk, míg kihűl, és a majonézes alaphoz adjuk a sült krumplit is.
◾️Pár órát hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek 😊.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése