Őzgerinces kekszes

Az egyik legnépszerűbb kekszes desszert, amivel mindenki bátran próbálkozhat, mert nem igazán lehet elrontani 😊.

Nagyon egyszerűen elkészíthető, a keksz daraboktól ropogós, és igazán különleges ízvilágú a rumtól. Rum helyett rumaromát is nyugodtan használhattok.

Hozzávalók:
- 300 ml tej
- 50 g 1:4 édesítő
- 40 g kakaópor
- 200 g margarin
- 500 g cukormentes keksz
- 200 g darált dió
- rum vagy rumaroma ízlés szerint

◾️A tejet, az édesítőt, a kakaóport és a margarint sűrű sziruppá főzzük.
◾️A kekszet egy tálban összetördeljük (de ne daráljuk), majd hozzáadjuk a diót és a rumot/rumaromát.
◾️Ha kicsit hűlt a szirup, ráöntjük a kekszre és óvatosan összekeverjük.
◾️Két őzgerincformát folpackkal kibélelünk és egyenlően elosztjuk bennük a masszát.
◾️Pár órára hűtőbe tesszük, majd kifordítjuk a formából és a gerincek mentén felszeleteljük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések