Méteres kalács 🩷
Ennek a sütinek a különlegességét és a nevét az adja, hogy akár egy méter hosszan is rétegezhetjük a piskótaszeleteket és a krémet 😀.
Szeletelés után nagyon mutatós, és kóstolás után biztos sikert érhetünk el vele.
A tésztája vaníliás és kakaós piskóta, a krém pedig puncsos.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 20-25 perc
Sütési idő: 20-25 perc
A tészta hozzávalói:
- 4 tojás
- 62 g 1:4 édesítő
- 12 evőkanál víz
- 7 kanál olaj
- 175 g teljes kiőrlésű liszt
- 75 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A krém hozzávalói:
- 80 g puncspuding
- 800 ml tej
- 250 g margarin
- 50 g 1:4 por édesítő
A tetejére:
- 250 g cukormentes étcsokoládé
- 2,5 evőkanál olaj
◾️A tojások sárgáját az olajjal, a vízzel és az édesítővel kikeverjük.
◾️A tojások fehérjét habbá verjük.
◾️A liszteket a sütőporral átszitáljuk.
◾️A sárgájához felváltva adjuk hozzá a tojásfehérjehabot és a liszteket.
◾️Ezután a masszát kétfelé vesszük és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és még 2 evőkanál vizet.
◾️Két őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztákat.
◾️180°-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 percet alatt megsütjük őket. Ha megsültek és kihűltek a gerincek mentén felszeleteljük őket.
◾️A pudingot a tejben megfőzzük és kihűtjük.
◾️A margarint a por édesítővel kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot is.
◾️A tésztákat felváltva (egy sárga-egy barna) megkenjük a krémmel és összeragasztjuk vele őket. Készíthetünk egy nagy, vagy két kisebb rudat is.
◾️Ha elkészültünk, a tetejét is bevonjuk a krémmel.
◾️A csokit az olajjal felolvasztjuk gőz fölött, és megkenjük vele a süti tetejét.
◾️Pár órára hűtőbe tesszük.
◾️Tálaláskor átlóban szeleteljük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése