Kossuth-kifli 🇭🇺🥐
Kossuth nem tartozott a nagy ínyencek közé, mégis elneveztek róla egy édességet.
A híres „kifli” története a reformkori pozsonyi országgyűlések időszakába nyúlik vissza. A képviselők akkoriban Palugyai Jakab Vasforrás nevezetű vendéglőjében ebédeltek, amely után kávét és édességet is fogyasztottak. Kossuthnak a legenda szerint nagy kedvence volt a könnyed, citromos piskóta. Később, mikor a politikust az egész országban ismerték, Palugyai elnevezte róla, hátha jót tesz majd az üzletnek. Az ősmarketinges fogás jól működött és a Kossuth-kifli nemcsak a reformkor egyik legkedveltebb desszertje lett, hanem a receptje ugyan több formában, de a mai napig fent maradt.
Már régóta szemezgettem ezzel a sütivel és mikor máskor lett volna alkalmasabb elkészíteni, mint a Nemzeti Ünnepen 🇭🇺.
A tészta egy vajas-citromos piskóta, amit sütés előtt durvára vágott dióval, mandulával meghintünk. Sütés és kicsi hűtés után pedig kifli formákat szaggatunk belőle.
Készítsétek el ti is és fogyasszátok egészséggel 😊.
🎥: Videó az elkészítésről ide kattintva elérhető
Sütési idő: 20-25 perc
Megjegyzések
Megjegyzés küldése