Babfőzelék 🫘

Nálunk nagy népszerűségnek örvendenek a főzelékek.

Ha húsmentes fogásra vágyunk, gyakran kerül az asztalra. Persze, ha nem szeretnétek kihagyni a húst, a feltéttel belecsempészhetitek az ebédbe vagy vacsorába.

Most a babfőzelék receptjét szeretném veletek megosztani, hogy ti is eltudjátok készíteni, ha nincs ötletetek a menüt illetően.

Hozzávalók:
- kb. 300 g bab (lehet konzerv is)
- 1 fej hagyma
- olaj
- só
- bors
- babérlevél
- ecet

A sűrítéshez:
- 5 kanál liszt
- 3 kanál olaj
- pirospaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál tejföl

◾️A babot (kivéve, ha konzerv) beáztatjuk 4-5 órára vagy egy éjszakára is akár.
◾️A hagymát felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük.
◾️Hozzáadjuk a babot, a babérlevelet és felöntjük annyi vízzel, amennyi főzeléket szeretnénk.
◾️Mehet bele a só és a bors és 40-60 perc alatt puhára főzzük. A végén az ecettel ízesítjük.
◾️A zúzott fokhagymát az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a lisztet és szintén megpirítjuk.
◾️Kevés vízzel kikeverjük és jöhet bele a tejföl és a pirospaprika is.
◾️Ha megpuhult a bab, hozzáadjuk a tejfölös rántást és besűrítjük.
◾️Picit forraljuk és el is készült.

💡Tipp: Feltétként kínálhatunk mellé fasírtot, pörköltet, vagy ami nálunk a kedvenc, apróra kockára vágott füstölt szalonnát és kolbászt lepirítva 😊.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések