Banánkenyér 🍌
Régóta szerettem volna már készíteni banánkenyeret, és most elérkezett az ideje, hogy a tettek mezejére lépjek.
Az eredeti receptet Szilvi barátnőmtől kaptam, és ezt alakítottam át, hogy a diétába is beleférjen.
Nagyon puha és szaftos süti, tökéletes reggelire, uzsonnára vagy egy ☕️ mellé is.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 35-40 perc
Sütési idő: 35-40 perc
Hozzávalók:
- 37 g 1:4 édesítőszer
- 140 g teljes kiőrlésű liszt
- 60 g finomliszt
- 2 banán
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 100 ml olaj
- 1 csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- vaníliapaszta
◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️A banánt turmixgépben vagy villával összetörjük.
◾️Az alapanyagokat összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük.
◾️Ha szeretnénk, cukormentes mogyorókrémet is tehetünk bele.
▪️Ez esetben a tészta felét tegyük a formába, kenjük meg a mogyorókrémmel és mehet rá a tészta másik fele.
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük és 35-40 perc alatt megsütjük a sütit 😊.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése