Répatorta szelet 🥕🍰
Szerintem még a Nyuszi 🐰 sem tudna ellenállni ennek a finom, krémes sütinek.
A tésztájába kerül az illatos fahéj, a reszelt narancshéj és a reszelt répa, amitől nagyon szuper, szaftos lesz.
A krém vaníliás-mascarponés krém.
Szerintem megéri elkészíteni (nem csak Húsvétra 😉).
Én most fél adagból csináltam, de ha nagy a család duplázhatjátok a mennyiséget.
Sütési hőfok: 175°
Sütési idő: 30 perc
A tészta hozzávalói:
- 105 g teljes kiőrlésű liszt
- 45 g finomliszt
- 50 g 1:4 édesítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 Bio narancs reszelt héja
- pici só
- 2 közepes sárgarépa
- 50 ml olaj
- vaníliapaszta/vaníliakivonat
- 50 ml tej
- 2 tojás
A krém hozzávalói:
- 225 g mascarpone
- 50 g 1:4 por édesítő
- 37 g puha vaj
- vaníliapaszta/vaníliakivonat
◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️Hozzáadjuk az édesítőt, a sütőport, a fahéjat, a sót és a reszelt narancshéjat.
◾️Másik tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a vaníliapasztát, a tejet, az olajat és összekeverjük.
◾️Mehet bele a reszelt répa is.
◾️Apránként hozzáadjuk a liszteket.
◾️Egy kivajazott, lisztezett tepsibe egyengetjük a tésztát és 175°-ra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
◾️A krémhez a mascarponét a vajjal és a vaníliával kikeverjük, majd hozzáadjuk az édesítőt is.
◾️A krémmel megkenjük a tészta tetejét.
💡Tipp: Aprított dióval, vékony répa csíkokkal díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése