Őszibarackos csirkemell 🍑
Ezt a mennyei vacsorát a párom készítette nekem, szóval most az ő receptjét osztom meg veletek.
Elkészíthetitek Karácsonyra vagy bármilyen más ünnepre, de akár egy vasárnapi ebédnél is szuper választás.
Sütési hőfok: 180° majd 200°
Sütési idő: 15 perc majd 5 perc
Sütési idő: 15 perc majd 5 perc
Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfilé
- só
- bors
- 8 szelet sonka (pl: Saga selyemsonka)
- 8 cheedar lapkasajt
- 150 g trappista sajt
- barackbefőtt (ha diétázol, akkor friss gyümölcs)
- méz vagy mézhelyettesítő
◾️A csirkemellet felszeleteljük, majd sózzuk és borsozzuk.
◾️Minden szelet húsra kerül 1 lapkasajt, 1 szelet sonka, 1 szelet barack.
◾️Ezután meglocsoljuk a mézzel/mézhelyettesítővel.
◾️Végül gazdagon megszórjuk a reszelt trappista sajttal.
◾️180°-ra előmelegített sütőben 15 percet sütjük majd 200°-ra állítjuk a sütőt és még 5 percet pirítjuk.
💡Tipp: Köretként burgonyapürét vagy párolt rizst kínáljunk mellé.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése