Hókifli ❄️🥐

Nekem ez a süti bármikor eszem, mindig a gyerekkoromat idézi fel, amikor az idős nénik készítették és mindig jó szívvel kínáltak vele minket, gyerekeket.

Nálam diétás verzióban készült, de merem állítani, hogy az íze szinte ugyanolyan mint kislánykoromban a nénik sütijének.

Nosztalgiázzatok ti is és készítsétek el.

Nálam szilvalekvárral készült, de töltelékként diót vagy másféle lekvárt is tehetünk bele.

Sütési hőfok: 170°
Sütési idő: 15-20 perc

Hozzávalók:
- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 1 kanál 1:4 édesítő
- 250 g margarin
- 2 csomag zero vanillin
- 1 csipet só
- 200 g tejföl
- szilvalekvár, baracklekvár, dió vagy amivel szeretnénk megtölteni 

◾️A liszteket átszitáljuk és a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a vanillint, a sót, a tejfölt és az édesítőt majd összegyúrjuk.
◾️Kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
◾️Ha kivesszük a hűtőből megvárjuk míg szobahőmérsékletű lesz a tészta és kinyútjuk.
◾️Egy pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat szaggatunk belőle.
◾️Minden korong egyik felét megtöltjük lekvárral, de ne töltsünk túl sokat bele, mert kifolyik.
◾️Ezután ráhajtjuk a másik felét és egy villával lenyomkodjuk a széleit.
◾️170°-ra előmelegített sütőben 15-20 percet sütjük.

💡Tipp: Ha megsültek por édesítőbe forgatjuk a kis kifliket.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések