Feta sajtos rudacskák
Ezt a sós ropogtatni valót a szilveszteri buliba készítettem és azt hiszem sikert is arattam vele.
Nagyon finom és puha süti. Még pár nappal a sütés után sem szárad meg.
Persze nem csak az év végén érdemes megsütni, hanem bármely napon az évben, snack-nek egy jó film mellé vagy vendégvárásra is ideális.
Az eredeti recept a Street Kitchen oldaláról származik, azt a receptet alakítottam diéta baráttá.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 15-20 perc
A tészta hozzávalói:
- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 2 teáskanál só
- 250 g margarin
- 2 tojás
- 40 g friss élesztő
- 2 kanál tejföl
- 180 g feta sajt
A tetejére:
- 1 tojás
- szezámmag, lenmag, egész köménymag
- reszelt sajt
◾️A liszteket átszitáljuk a sóval.
◾️Hozzáadjuk a többi hozzávalót (az élesztőt nem kell futtatni) és összegyúrjuk.
◾️Ezután enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk és egy derelyevágóval 8-10 cm-s rudakat vágunk belőle.
◾️A tojást felverjük és megkenjük a sütőpapíros tepsibe tett rudakat, majd megszórjuk a magvakkal és/vagy a reszelt sajttal.
◾️180°-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése