Darálós keksz 🍪
Szerintem sokan ismeritek ezt az egyszerű de mégis finom nassolnivalót, a darálós kekszet.
A tésztát egy húsdaráló és fém sablon segítségével "ledaráljuk"/kinyomjuk a darálóból és megsütjük. Készíthetjük kakaósan is akár.
Ha elkészült jól záródó dobozban sokáig eláll.
Az eredeti recept az egyik kedves ismerősöm édesanyjától származik, ezt alakítottam át.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- 180 g margarin
- 434 g teljes kiőrlésű liszt
- 186 g finomliszt
- 31 g 1:4 édesítő
- ½ csomag sütőpor
- 1 csomag zero vanillin
- 1 Bio citrom reszelt héja
- 3 tojás
◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️Hozzáadjuk a többi összetevőt és összegyúrjuk a tésztát. (Ha kakaósat is szeretnénk, felezzük el a tésztát és dolgozzuk bele az egyik cipóba a kakaóport.)
◾️A húsdarálón, részletekben ledaráljuk.
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük.
◾️A kekszeket sütőpapíros tepsire pakoljuk és 25 perc alatt megsütjük őket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése