Zserbótekercs 🍑

Ha már unnátok a hagyományos zserbót, akkor próbáljátok ki ezt a finom tekercset.

Az íze, mint az eredeti sütinek, csak nem lapokat sütünk, hanem tekercset készítünk a tésztából.

Szerintem Karácsonyra is szuper választás, ha ez a süti kerül az asztalra.

🎥: Videó az elkészítésről ide kattintva elérhető

Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 20-25 perc

A tészta hozzávalói:
- 280 g teljes kiőrlésű liszt
- 120 g finomliszt
- 37 g 1:4 édesítő
- 1 csomag szárított élesztő
- 100 g zsír
- 1 tojás
- 100 ml langyos tej
- 1 narancs reszelt héja

A töltelék hozzávalói:
- 300 g darált dió
- 250 g cukormentes baracklekvár
- 1 teáskanál rumaroma
- 1 kanál mézhelyettesítő

A máz hozzávalói:
- 180 g cukormentes étcsokoládé
- 2 kanál olaj

◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️Hozzáadjuk az édesítőt, az élesztőt és a narancshéjat, majd összekeverjük.
◾️Mehet hozzá a tojás, az olvasztott zsír és a langyos tej is.
◾️Összegyúrjuk és kb. 20-30 percet pihentetjük.
◾️Közben elkészítjük a tölteléket. 
▪︎A diót a lekvárral, a rumaromával és a mézhelyettesítővel összekeverjük.
◾️A tésztát elfelezzük, és egyenként kinyújtjuk.
◾️A tölteléket is elfelezzük és megtöltjük a lapokat vele, majd feltekerjük.
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük, és közben pihentetjük a tésztát még.
◾️A tekercseket egy fogpiszkálóval szurkáljuk meg pár helyen egészen az aljáig.
◾️Kb. 20-25 percig sütjük.
◾️Hagyjuk kihűlni.
◾️A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercseket.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések