Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal 🎃🍁🍂

A sütőtöknek számtalan felhasználási módja van, hogy a szezonban igazi finomságot készíthessünk belőle.

Csinálhatunk levest, fő fogást, desszertet vagy csak simán sütve is ellenállhatatlan.

Következzen most egy krémleves recept, hogy kívül-belül átmelegítsen minket.

Hozzávalók:
- 1 nagyobb sütőtök
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 késhegynyi őrölt gyömbér
- 1 teáskanál só
- 1 késhegynyi bors
- 2 leveskocka
- olaj
- 1 l víz
- 200 ml tejszín
- hántolt tökmag 

◾️A tököt meghámozzuk, magját kiszedjük és felkockázzuk.
◾️A hagymát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk.
◾️Ha megpirult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott tököt.
◾️Befűszerezzük, felöntjük a vízzel és mehet bele a leveskocka is.
◾️Forrástól számítva 20 percet főzzük, hogy megpuhuljon a tök.
◾️Közben elkészítjük a tökmagot.
▪️ A magot egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a sütőbe tesszük, amit 180°-ra bekapcsolunk (Nem kell előmelegíteni a sütőt, a magokkal együtt hagyjuk melegedni, hogy addig is száradjanak.)
▪️Ha a hőfok elérte a 180°-t, onnantól kb. 15 percig pirítjuk a magokat, 5 percenként átforgatva.
▪️Ezután kivesszük a sütőből.
◾️Ha megpuhult a tök, egy botmixerrel lepürésítjük és hozzáadjuk a tejszínt.
◾️1-2 percet forraljuk még a tejszínnel a levest és el is készültünk.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések