Konfitált kacsacomb 🦆🍗
Ez a fogás akár az ünnepi 🎄 asztalon is megállja a helyét, ha szeretitek a kacsát.
Igaz, a sütés több időt igényel, de cserébe mennyeien finom ételt varázsolhatunk az asztalra általa.
Köretként nálunk hagymás tört burgonya és párolt lilakáposzta került mellé.
A megadott mennyiség 4 főre elegendő.
🎥: Videó az elkészítésről ide kattintva elérhető
Sütési hőfok: 100°
Sütési idő: 4,5-5 óra
Sütési idő: 4,5-5 óra
A kacsacomb hozzávalói:
- 4 kacsacomb
- annyi kacsazsír, hogy felolvasztva teljesen ellepje a combokat
- só
- 1 ág rozmaring
- kb. 6-7 gerezd fokhagyma
A hagymás tört burgonya hozzávalói:
- kb. 1 kg burgonya
- só
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
A párolt lilakáposzta hozzávalói:
- 1 kisebb fej káposzta
- só
- olaj
- ecet
- őrölt kömény
- kb. 200 ml víz
- édesítőszer ízlés szerint
◾️A combokat megtisztítjuk, és minden oldalukat besózzuk.
◾️Egy sütőedénybe vagy tepsibe tesszük őket és rászeleteljük a megpucolt fokhagymákat és a rozmaring szálat.
◾️Ezután ráöntjük a zsírt és 100°-ra előmelegített sütőben 4,5-5 órát sütjük.
◾️Ha letelt az idő, a zsírt leszűrjük róla és 200°-ra előmelegített sütőben, a bőrével felfelé, 12 percet pirítjuk még.
◾️A krumplit megpucoljuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
◾️A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megpirítjuk. Ha megpirult hozzáadjuk a pirospaprikát is.
◾️Ha megfőtt a krumpli leszűrjük, megtörjük (de nem pürés állagúra) és összekeverjük a pirított hagymával illetve egy kevés kacsazsírral.
◾️A káposzta torzsát kivágjuk és lereszeljük.
◾️Besózzuk és kb. 30 percet állni hagyjuk, majd kicsavarjuk, és egy edénybe tesszük.
◾️Olajat adunk hozzá és a víz ⅓-t.
◾️Kb. 50 percet pároljuk, és közben folyamatosan adjuk hozzá a vizet, ahogy párolog.
◾️A végén fűszerezzük a köménnyel és ízesítjük az ecettel valamint édesítővel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése