Tejszelet 🍫 liszt és cukormentesen

Ez a süti aztán valóban diétabarát édesség, köszönhetően annak, hogy sem liszt sem pedig cukor nincsen benne.

A két piskótalap között nagyon finom, könnyű krém rejtőzik, a tetején pedig leheletvékony csoki réteg.

Készítsétek el ti is 😊.

Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 10 perc

A tészta hozzávalói:
- 6 tojás
- 45 g 1:4 édesítőszer
- 60 g kakaópor
- pici fahéj

A krém hozzávalói: 
- 500 ml habtejszín
- 250 g mascarpone
- 20 g 1:4 édesítőszer
- 1 csipet őrölt vanília
- 3 csomag zselatinfix

A tetejére:
- 100 g cukormentes csokoládé
- 1 kanál olaj

◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük.
◾️A tojásokat szétválasztjuk.
◾️A fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk az édesítőszert és a tojások sárgáját is egyenként.
◾️A kakaóport és a fahéjat összekeverjük és hozzászitáljuk a tojáshabhoz, majd óvatosan összeforgatjuk.
◾️Egy sütőpapíros gáztepsibe tesszük és 10-11 perc alatt megsütjük.
◾️Ha megsült, egy rácsra tesszük és kihűtjük, majd a lapot hosszában elfelezzük.
◾️A tejszínt a zselatinfixxel habbá verjük és hozzáadjuk az édesítőszert, a vaníliát és kanalanként a mascarponét is.
◾️A krémmel megkenjük az egyik lapot ezután pedig a másikat rátéve óvatosan rányomjuk.
◾️A csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és bevonjuk vele a süti tetejét.
◾️Kb. 3-4 órára hűtőbe tesszük.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések