Bableves füstölt hússal 🫘

A hűvösebb idő közeledtével egyre inkább készítünk finom, meleg leveseket, amik, tartalmasak és felmelegítenek minket.

Ez a bableves is egy ilyen finomság, ami rendkívül gazdag a sok-sok zöldségtől és füstölt hústól, amit belepakolunk.

Fő fogásként nem is kell mellé nagy dolgokban gondolkodnunk, egy szuper édes fő fogással tuti nyerők leszünk.

Hozzávalók:
- 1 kisebb darab füstölt hús (sonka, oldalas..)
- 2 répa
- 2 petrezselyem gyökér
- kb. 250 g burgonya
- 250 g szárazbab
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- pirospaprika
- só
- bors
- liszt

◾️A füstölt húst előző nap előfőzzük (kb. 1,5 óra lassú tűzön).
◾️A babot beáztatjuk egy éjszakára.
◾️Másnap a zöldségeket megtisztítjuk,  felaprítjuk, megmossuk és a répát, a gyökeret a hússal valamint a babbal együtt főzni kezdjük.
◾️Befűszerezzük és kb. 1,5 órán át főzzük lassan. (A sóval óvatosan bánjunk, mert a hús is sós.)
◾️Ezután hozzáadjuk a felkockázott burgonyát is és puhára főzzük.
◾️A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a lisztet és a paprikát majd még pár percet pirítjuk ezeket is.
◾️Az így elkészült rántást pár kanál levessel felengedjük, elkeverjük és a többi leveshez adjuk.
 
💡Tipp: Friss kenyérrel, csípős paprikával tálaljuk.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések