Amerikai fahéjas csiga avagy cinnabon 🍂🍁

Az őszi időszakban az egyik legjobb dolog, hogy bekuckózhatunk a meleg lakásba és élvezhetjük az évszak szépségét az otthonunkból.

Ezt az idillt a sütőben készülő, illatozó sütikkel tudjuk még inkább feldobni.

Ez a fahéjas csiga tökéletes választás lesz erre és biztosan mindenkinek elnyeri majd a tetszését. 

A most következő időszakban szerintem kötelező kipróbálni.

Sütési hőfok: 175°
Sütési idő: 20-25 perc

A tészta hozzávalói:
- 250 ml langyos tej
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 kockacukor
- 385 g teljes kiőrlésű liszt
- 165 g finomliszt
- 1 csomag zero vanillin cukor
- 25 g 1:4 édesítő
- 2 tojás
- 100 g olvasztott vaj

A töltelék hozzávalói:
- 60 g 1:4 édesítő
- 60 g olvasztott vaj
- 4 teáskanál fahéj

A máz hozzávalói:
- 2 kanál mascarpone
- 1 kanál 1:4 édesítő porrá őrülve
- 3 kanál tej
- 50 g cukormentes fehércsokoládé

◾️A tejet meglangyosítjuk a cukorral és beleszórjuk az élesztőt. Elkeverjük benne és hagyjuk felfutni.
◾️A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk az édesítőt, a vaníliás cukrot, a tojást és az élesztőt.
◾️Dagasztani kezdjük, majd amikor már kicsit összeállt a tészta, belecsurgatjuk a vajat is.
◾️Kidagasztjuk és letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt megkelesztjük.
◾️Közben a töltelékhez az édesítőt a fahéjjal összekeverjük.
◾️A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a fahéjjal.
◾️Feltekerjük és egy cérna segítségével ujjnyi szeletekre vágjuk.
◾️Sütőpapíros tepsire tesszük és kb. 40 percet kelesztjük még.
◾️A sütőt 175°-ra előmelegítjük és 20-25 perc alatt megsütjük a csigákat.
◾️Eközben a máz hozzávalóit kikeverjük és még forrón, a tepsiben megkenjük vele a sütiket.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések