Kelkáposztás Cordon Bleu 🥬

Amikor először olvastam erről az ételről, már akkor nagyon ötletesnek találtam, hogy a hús helyett, a kelkáposzta levelét töltjük meg a sajttal és a sonkával.

Miután elkészítettem bizonyítást nyert, hogy nem csak jól hangzik, de valóban szuper finom.

Szerintem most, ezeken a meleg nyári napokon is érdemes kipróbálni, mert könnyebb fogás, mint az eredeti húsos verzió és biztosan a család kedvencévé válik majd.

Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- só
- sajt
- sonka
- liszt
- tojás 
- zsemlemorzsa
- olaj

■ A kelkáposzta torzsát kivágjuk, majd forró sós vízbe tesszük és leveleire szedjük (ahogy fő a káposzta, úgy jönnek le könnyen a levelei).
■ Ha kihűlt, a vastag ereket levágjuk a levelekről és minden levélbe teszünk egy szelet sajtot és egy szelet sonkát.
■ Ezután feltekerjük és két oldalt "betömködjük", mint a töltött káposztát.
▪︎Ha esetleg szétjönnének, nyugodtan rögzíthetjük fogvájóval vagy hústűvel. Ezeket tálalás előtt mindenképpen szedjük ki belőlük.
■ A szokásos módon bepanírozzuk és bő, forró olajban kisütjük.

💡Tipp: Tálalhatjuk rizzsel, burgonyával esetleg salátával.



 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések