Frankfurti leves 🥬
Kelkáposzta, burgonya, tejföl hmm...nálam a levesek levese a frankfurti leves. Addig enném, amíg csak a fazékban van belőle 😀.
A nevét a belekerülő finom virsliről kapta.
Mivel eléggé tartalmas, gazdag levesről van szó, így fő fogásként bátran kínálhatunk mellé egy könnyedebb vagy akár valamilyen édes fő fogást.
📽Videó az elkészítésről:
https://youtu.be/gpKd1ZZ0fCQ?si=ngLId8UVA8zkZ3_O
Hozzávalók:
- 400 g frankfurti virsli
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g kelkáposzta
- 400 g burgonya
- só
- bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoranna
- 1 teáskanál kömény
- kb. 1,5 l víz
- 150 g tejföl
- 1 teáskanál liszt
◾️A virslit karikára vágjuk, és pici olajon megpirítjuk majd félretesszük.
◾️A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és picit pirítjuk még.
◾️A kelkáposztát felaprítjuk és a burgonyát is felkockázzuk.
◾️Hozzáadjuk a hagymához a krumplit és a kelkáposztát és picit ezzel is pirítjuk.
◾️Befűszerezzük és felöntjük a vízzel.
◾️Forrás után kis lángon 10-15 percet főzzük, amíg a krumpli puha lesz.
◾️ A lisztet a tejföllel kikeverjük majd adunk hozzá a forró levesből és folyamatosan kevergetve a levesbe öntjük.
◾️2-3 percet főzzük még és végül beletesszük a virslit is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése