Citromfű-menta 🍋 és levendulaszörp 🪻

Sokkal finomabb és nem utolsó sorban gazdaságosabb szerintem, ha otthon készítünk frissítő házi szörpöket.

Az sem mellékes, hogy így mindenféle adalékanyag mentesen készülhetnek a finomságok.

Nálunk természetesen cukormentesen készültek.

Ha van kedvetek próbáljátok ki valamelyiket vagy akár mindkettőt 😊.

A citromfű-mentaszörp hozzávalói 🍋:
- 2 marék menta
- 2 marék citromfű
- 1 kávéskanál nátrium-benzoát
- 500 g 1:4 édesítőszer
- 3 citrom
- 3 l víz

A levendulaszörp hozzávalói 🪻:
- 50 g levendula
- 1 l víz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál nátrium-benzoát
- 100 g 1:4 édesítőszer
- 3 citrom

◾️A citromfű és a mentaleveleket leszedjük a szárról és megtisztítjuk őket.
◾️Ráöntjük a vizet, belekarikázzuk a citromot és hagyjuk egy napot állni.
◾️A nátrium-benzoátot kb. 100 ml vízzel felforraljuk.
◾️Másnap hozzáadjuk az édesítőt és a tartósítószert, felforraljuk és még 5 percig tovább főzzük.
◾️Ezután leszűrjük és forrón a tisztára mosott üvegekbe töltjük.
◾️Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
◾️A levendulavirágokat leszedjük a szárról.
◾️A vizet felforraljuk, hozzáadjuk az édesítőszert és megvárjuk, míg felolvad.
◾️Ekkor hozzáadjuk a virágot, a citromok levét, a szódabikarbónát és a tartósítószert.
◾️Tegyük félre és hagyjuk pihenni egy éjszakát.
◾️Másnap leszűrjük, felforraljuk, és tiszta üvegekbe töltjük.
◾️Ezt is száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések