Almás csirkemájas serpenyős egytál 🍎

Nálunk a belsőségekből készült fogások is népszerűek, nagyon szeretjük a csirkemájból, zúzából..készült ételeket.

Ez az almával megbolondított finomság nem csak azért szuper választás, mert finom, hanem azért is, mert a meleg nyári napokon, nem kell órákig a tűzhely mellett állnunk az elkészítése miatt.

Szerintem megéri kipróbálni 😊.

Hozzávalók:
- kb. 500 g csirkemáj
- 2 közepes fej hagyma
- 500 g alma
- 3-4 kanál olaj
- só
- bors
- 100 ml száraz fehérbor

◾️A hagymát és az almát megpucoljuk, majd cikkekre vágjuk. 
◾️A májat is megtisztítjuk.
◾️Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a májat és kicsit lepirítjuk.
◾️Ezután hozzáadjuk a borsot és mehet bele a cikkekre vágott alma is.
◾️Felöntjük a borral és kb. 20 perc alatt megpároljuk (Vigyázzunk, ne készítsük túl, mert a máj gyorsan megkeményedik.)
◾️Ne nagyon kevergessük, inkább csak rázogassuk.
◾️A legvégén sózzuk és el is készültünk vele.

💡Tipp: Köretként párolt rizst, petrezselymes burgonyát, burgonyapürét kínáljunk mellé.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések