Vörösboros marhapörkölt 🍷

Szerintem mindenki hallott már erről a mennyei ételről (az egyik kedvenc fogásom 😊) és szinte mindenki kóstolta is már.

A vörösbortól finom és zamatos lesz a pörköltünk.

Nálunk házi kovászos uborkával az igazi  (receptet találsz a blogon).

Hozzávalók:
- kb. 800 g marhahús (pl. marhalábszár)
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- pirospaprika
- só
- bors
- őrölt kömény
- kb. 400 ml  száraz vörösbor

◾️A húst felkockázzuk és megmossuk. 
◾️A hagymát is felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük. 
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, picit pirítjuk, majd befűszerezzük. 
◾️Mehet hozzá a hús, felöntjük kb. 200 ml borral és párolni kezdjük. 
◾️Nagyjából 3 órán át készítjük alacsonyabb lángon, de mindenképp nézegessük és a bort is pótoljuk alatta.

💡Tipp: Tarhonyával, bulgurral vagy főtt burgonyával tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések