Rosé kacsamell házi krokettel és áfonyával 🫐

Az egyik kedvenc húsfélém a kacsamell.

Finom, szaftos, egyszerűen nem is lehet nem szeretni.

Köretként krokettet készítek mellé és persze elmaradhatatlan az áfonya is mellőle.

Náluk ez a mennyiségű hús, 2 adaghoz elegendő.

Sütési hőfok: 220°
Sütési idő: 12 perc

A kacsamell hozzávalói:
- 1 darab bőrös kacsamell (kb. 300 g)
- só
- bors

A burgonyakrokett hozzávalói 🥔:
- kb. 500 g burgonya
- só
- bors
- szerecsendió
- 3 tojás
- 130 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Az áfonyamártás hozzávalói 🫐:
- 400 g mirelit áfonya
- 25 g 1:4 édesítő
- 1 citrom leve
- 1 fahéjrúd
- pici só
- 2 mokkáskanál keményítő

◾️A kacsamellet beirdaljuk (vigyázzunk, hogy a húsba ne nagyon vágjunk bele). 
◾️Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. 
◾️Egy serpenyőt felhevítünk és beletesszük a kacsamellet bőrös felével lefelé (nem kell bele zsiradék). 
◾️Megpirítjuk a bőrét, majd a húsos felét is 1 percig sütjük. 
◾️Egy tűzálló tálba tesszük, hozzáadjuk a serpenyőben lévő pecsenyelevet és 220°-ra előmelegített sütőben 12 percet sütjük. 
◾️Ezután picit várunk, hogy hűljön és felszeleteljük tálalás előtt.
◾️A kroketthez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sóval puhára főzzük. 
◾️Még melegen összetörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. 
◾️Ezután befűszerezzük, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és 1 kanál zsemlemorzsát. 
◾️Összedolgozzuk és pár percet hagyjuk állni. 
◾️Ezután hengereket formálunk belőle és megforgatjuk őket a maradék zsemlemorzsában. 
◾️Forró olajban kisütjük őket. 
▪️Ha marad belőle, én lefagyasztom.
◾️Az áfonyamártáshoz az összetevőket egy edénybe tesszük, és alacsony hőfokon felforraljuk, majd még pár percig főzzük (kb. míg az áfonyaszemek összeesnek).




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések