Mészárosné féle milánói avagy húsos rakott tészta 🍝
Ne a hagyományos milánói makarónira gondoljatok ennek a finomságnak a kapcsán, de mégis bátran jelentem ki, hogy a legfinomabb rakott tészta, amit valaha kóstoltam.
A recept a párom anyukájától származik (innen a neve is) tőle lestük el a fortélyokat, amit itt is szívből köszönünk neki ❤️.
Sütési hőfok: 180°
Hozzávalók:
- 500 g sertéshús (lapocka esetleg comb)
- kb. 250 g gomba vagy 1 konzerv gomba
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
- olaj
- kb. 100 g füstölt szalonna
- tejföl
- sajt
- kb. 250 g száraz tészta (mi a Barilla durum tésztáit használjuk, ez nálunk a diétához is bevált)
◾️A húst felkockázzuk és megmossuk.
◾️A szalonnát és a hagymát is felkockázzuk.
◾️A szalonnát pirítani kezdjük (ha esetleg keveselljük a kisült zsírt, adhatunk hozzá pici olajat), majd hozzáadjuk a hagymát és pár perc elteltével a fokhagymát is.
◾️Miután ezek is megpirultak, fűszerezzük és mehet bele a hús is.
◾️Pici vízzel (50 ml) felöntjük és pároljuk.
◾️Kb. 1,5 óra elteltével hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát vagy a konzervet és készre főzzük.
◾️Közben enyhén sós, forró vízben megfőzzük a tésztát is.
◾️Ezután egy kisebb tepsi vagy hőálló tál aljára először a tészta felét tesszük, majd erre jön a húsos ragu fele.
◾️Erre kerül a tejföl (kb. 2 kanál), majd a tészta másik fele, a hús és újra tejföl.
◾️Végül megszórjuk reszelt sajttal és 180°-on aranybarnára pirítjuk rajta.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése