Vajdasági sós süti 🧂
Egyszerűen nagyszerű kelesztés nélküli, sós finomság receptjét szeretném leírni nektek, kicsit újra gondolva.
A tészta nagyon-nagyon puha, ami szuperül kiegészül a sós-vajas kencével a rétegek között. Keleszteni nem kell, szóval egész gyorsan az asztalra varázsolhatjuk egy vendégvárásra vagy csak szimplán egy lazulós, otthon töltött hétvégén is.
Szerintem megéri kipróbálni 😊.
Sütési hőfok: 200°
Sütési idő: 15 perc
A tészta hozzávalói:
- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g finomliszt
- 250 ml tej
- 25 g friss élesztő
- 1 kockacukor
- 50 ml olaj
- pici só
A töltelékhez:
- 100 g vaj vagy margarin
- 1 kanál só
- 1 tojássárgája
A tetejére:
- 1 tojás
- szezámmag, lenmag, egész kömény..
- reszelt sajt
◾️Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
◾️A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk az olajat és a sót majd kicsit elkeverjük.
◾️Ezután mehet bele az élesztős tej is.
◾️Kidagasztjuk és két egyforma részre osztjuk.
◾️A töltelékhez a margarint a sóval és a tojássárgájával kikeverjük.
◾️Az egyik felét az egyik kinyújtott lapra, a másikat a másikra kenjük.
◾️Ezután a tésztát feltekerjük, mint a bejglit és felszeleteljük.
◾️Egy sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a tekercseket, lekenjük őket a felvert tojással, megszórjuk magvakkal, reszelt sajttal, amivel csak szeretnénk, és hagyjuk még 15 percet pihenni.
◾️A sütőt 200°-ra előmelegítjük és 15 perc alatt megsütjük a sütiket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése