Sárgaborsó-krémleves 🥣💛
Én nagyon szeretem a krémleveseket és a sárgaborsót is.
Már régen szerettem volna készíteni ilyen levest, de most, a böjt miatt úgy gondoltam itt az ideje a tettek mezejére lépni. Nos, nagyon finomra sikeredett.
Persze nem csak a böjti időszakban érdemes elkészíteni, hanem bármikor, ha egy tányér finom, meleg levesre vágyunk.
Hozzávalók:
- kb. 350 g sárgaborsó
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- ½ kávéskanál szerecsendió
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1,5 l zöldségalaplé
- 1,5 kanál mustár
◾️A sárgaborsót előző nap beáztatjuk.
◾️A hagymát felkockázzuk.
◾️Az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezt is egy picit pirítjuk, majd jöhetnek a fűszerek, a sárgaborsó és az alaplé.
◾️Miután felforrt még kb. 30-40 percet rotyogtatjuk, szinte főzzük szét a borsót.
◾️Ezután, ha a borsó megfőtt, adjuk hozzá a mustárt és egy botmixer segítségével krémesítjük.
◾️Egy szűrőn átszűrjük, ha szükséges még sózunk és borsozunk.
◾️Ezzel el is készült a levesünk.
💡Tipp: Kínálhatjuk pirítóssal, krutonnal vagy pirított baconnel is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése