Epres-túrós kocka 🍓
Igazi tavaszi sütit alkottam a hétvégén.
Mivel szezonja van az epernek, adta magát, hogy valami olyan desszertet készítsek, amibe ez a finom gyümölcs is belekerül.
Így született most ez a lisztmentes, cukormentes édesség.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 20 perc
Sütési idő: 20 perc
A tészta hozzávalói:
- 4 tojás
- 15 g 1:4 édesítőszer
- 2 kanál kakaópor
- 1 mokkáskanál sütőpor
A túrós krém hozzávalói:
- 450 g túró
- 500 g mascarpone
- kb. 200 ml tejszín
- édesítőszer ízlés szerint
A tetejére:
- 200 ml víz
- 100 ml cukormentes epres szörp
- 30 g zselatin
- kb. 400 g eper
◾️A tésztához a tojásokat szétválasztjuk.
◾️A sárgájához hozzáadjuk az édesítőt, a kakaóport és a sütőport.
◾️A fehérjét habbá verjük és hozzáforgatjuk a kakaós masszához.
◾️Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
◾️A krémhez a túrót az édesítővel és a mascarponéval kikeverjük.
◾️A tejszínt habbá verjük és a túrós krémhez forgatjuk.
◾️Ezután rákenjük a tésztára.
◾️Az epret megmossuk és felszeleteljük.
◾️Kirakjuk vele a túrós krém tetejét.
◾️A szörpöt a vízzel és a zselatinnal kikeverjük, majd felmelegítjük annyira, hogy a zselatin feloldódjon benne.
▪️Nem kell forralni csak melegíteni!!
◾️Ezután a zselét az eper tetejére öntjük óvatosan és a hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése