Tojásleves 🥚

Az egyik legkönnyebben elkészíthető leves, a tojásleves. 

Én nagyon sokáig egyáltalán nem szerettem, de mostanság szívesen fogyasztom, ha ez kerül nálunk az asztalra. 

A tojásleves mellett szól az is, hogy nagyon gyorsan elkészül és persze nem utolsó sorban finom is.

Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál liszt
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só
- bors
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1,2 l víz
- 1 kanál 10%-os ecet
- 5 tojás

A buggyantott tojás hozzávalói:
- 2 l víz
- nagy csipet só
- 2 evőkanál ecet
- tojás

◾️A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk. 
◾️A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és még egy picit tovább pirítjuk. 
◾️Közben hozzáadjuk a köményt, a sót és a borsot is.
◾️Ezután hozzáadjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd mehet bele a pirospaprika is és felöntjük a víz felével. 
◾️Kb. 3-4 percig forraljuk, majd beleöntjük a víz másik felét is valamint hozzáadjuk az ecetet. 
◾️Egy tojást felverünk egy picit, és amikor a leves gyöngyözni kezd, óvatosan hozzácsurgatjuk. 
◾️Nem kavarjuk meg azonnal, hanem várunk kb. 2 percet és csak ezután nyúlunk hozzá. 
◾️A többi tojást egyesével beleejtjük a levesbe, és 4-5 percet főzzük (keverés nélkül!)!
◾️Ízlés szerint ecetet és fűszereket tehetünk még hozzá.
◾️Betétként buggyantott tojást tálalhatunk mellé.
▪️ Egy nagyobb lábasban a vizet a sóval es ecettel melegíteni kezdjük. (Nem kell, hogy forrjon, elég, ha gyöngyözik.)
▪️ A tojásokat egyenként egy tálkába, pohárba ütjük, majd egy a vízbe állított merőkanálba zuttyantjuk óvatosan.
▪️ 2-3 perc után egy szilikonlapáttal vagy kanállal óvatosan kifordítjuk a merőkanálból és további 2-3 percet főzzük.
▪️Ezután kiszedhetjük a vízből és el is készült.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések