Raffaello szelet 🥥

Ez a süti szinte teljes egészében visszaadja annak a finomságnak az ízét, amiről a nevét is kapta.

A tésztája finom kókuszos, a krém lágy és könnyű, a tetejére pedig vékony kókuszreszelék réteg kerül. Szerintem mindenképp megéri kipróbálni 😊.

Sütési hőfok: 170°
Sütési idő: 20 perc

A tészta hozzávalói:
- 6 tojásfehérje
- 50 g 1:4 édesítő
- 70 g teljes kiőrlésű liszt
- 30 g finomliszt
- 90 g kókuszreszelék

A krém hozzávalói:
- 6 tojássárgája
- 2 csomag vaníliapuding
- 62 g 1:4 édesítő
- 500 ml tej
- 250 g margarin

A tetejére:
- kókuszreszelék ízlés szerint

◾️A tojások fehérjét az édesítővel habbá verjük. 
◾️Hozzáadjuk az átszitált liszteket és a kókuszreszeléket majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170°-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
◾️A tojások sárgáját és a pudingporokat valamint az édesítőszer felét egy kicsi tejjel kikeverjük. 
◾️A többi tejet melegíteni kezdjük, majd ha felmelegedett hozzáadjuk a tojásos keveréket és sűrűre főzzük. 
◾️Ezután megvárjuk, amíg kihűl.
◾️A margarint az édesítőszer másik felével habosra keverjük. 
◾️Hozzáadjuk a kihűlt krémet és kikeverjük. 
◾️A krémet a tésztára kenjük, meghintjük kókuszreszelékkel és tálalásig hűtőben tartjuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések