"Lábosos" csirke/ Majorannás csirke 🍗

Szerintem szinte mindenki ismeri a klasszikus majorannás csirke receptjét. Ki így, ki úgy készíti, de a végeredmény mindenképpen mennyei. 

Nálunk nem sütőben, hanem lábosban készül (innen a neve) és a hús mellett, teszünk bele csirkezúzát és csirkemájat is. 

A csirke hozzávalói:

- 2 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 500 g csirkecomb 
- 250 g csirkezúza
- 500 g csirkemáj
- fél teáskanál pirospaprika (ez opcionális)
- só
- bors
- majoranna
- kb. 300 ml sör

◾️A hagymát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk. 
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a csirkecombot és a megtisztított csirkezúzát. 
◾️Hozzáadjuk a sör kb. felét és párolni kezdjük. 
◾️Közben, ha szükséges pótoljuk alatta a sört. 
◾️Ha már szinte puha a hús és a zúza, hozzáadjuk a csirkemájat is és kb. 15-20 perc alatt készre főzzük.

💡Tipp: Köretként mi a legjobban, a majorannával fűszerezett rizst (kását) szeretjük hozzá, de párolt rizzsel, rizibizivel vagy akár tésztával is tálalhatjuk.

A majorannás rizs (kása) hozzávalói:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- olaj
- só
- majoranna (ízlés szerint)

◾️A rizst az olajon pirítani kezdjük. 
◾️Közben sózzuk, és ha minden szem kifehéredett hozzáadjuk a vizet és a majorannát is. 
◾️Alacsony lángon (az én főzőlapom 9 fokozatú és 3-s fokozaton szoktam párolni), fedővel lefedve, puhára pároljuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések