"Lábosos" csirke/ Majorannás csirke 🍗
Szerintem szinte mindenki ismeri a klasszikus majorannás csirke receptjét. Ki így, ki úgy készíti, de a végeredmény mindenképpen mennyei.
Nálunk nem sütőben, hanem lábosban készül (innen a neve) és a hús mellett, teszünk bele csirkezúzát és csirkemájat is.
A csirke hozzávalói:
- 2 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 500 g csirkecomb
- 250 g csirkezúza
- 500 g csirkemáj
- fél teáskanál pirospaprika (ez opcionális)
- só
- bors
- majoranna
- kb. 300 ml sör
◾️A hagymát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a csirkecombot és a megtisztított csirkezúzát.
◾️Hozzáadjuk a sör kb. felét és párolni kezdjük.
◾️Közben, ha szükséges pótoljuk alatta a sört.
◾️Ha már szinte puha a hús és a zúza, hozzáadjuk a csirkemájat is és kb. 15-20 perc alatt készre főzzük.
💡Tipp: Köretként mi a legjobban, a majorannával fűszerezett rizst (kását) szeretjük hozzá, de párolt rizzsel, rizibizivel vagy akár tésztával is tálalhatjuk.
A majorannás rizs (kása) hozzávalói:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- olaj
- só
- majoranna (ízlés szerint)
◾️A rizst az olajon pirítani kezdjük.
◾️Közben sózzuk, és ha minden szem kifehéredett hozzáadjuk a vizet és a majorannát is.
◾️Alacsony lángon (az én főzőlapom 9 fokozatú és 3-s fokozaton szoktam párolni), fedővel lefedve, puhára pároljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése