Piskótatekercs liszt és cukor nélkül
Mindenki emlékszik ennek a retró finomságnak az ízére, amit az óvodában és az iskolában is mind szerettünk.
Nos, én most találtam egy liszt és hozzáadott cukor nélküli változatot. Így már akár a diétába is beilleszthető és újra visszarepülhetünk minden falattal egy kicsit a gyermekkorunkba is.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 15-20 perc
Sütési idő: 15-20 perc
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 50 g 1:4 édesítőszer
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- pici só
- cukormentes baracklekvár
◾️A tojásokat ketté választjuk.
◾️A fehérjét az édesítővel habbá verjük és hozzáadjuk a tojások sárgáját egyenként, majd a sót és a pudingporokat is.
◾️Egy sütőpapírral bélelt gáztepsire tesszük a tésztát és 180°-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük (tűpróba).
◾️Miután kivettük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, de nem tekerjük fel.
◾️Végül megkenjük a lekvárral és most jöhet a tekerés is.
◾️Kicsit hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek és felszeleteljük.
💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése