Mini lángos

Ha diétázunk, akkor sem kell lemondani a finomságokról. Csak megfelelően át kell alakítanunk az összetevőket és már kényeztethetjük is magunkat.

Én most lángost készítettem, diétabarát verzióban, teljes kiőrlésű liszttel.

Hozzávalók:
- 192 g teljes kiőrlésű liszt
- 83 g finomliszt
- 100 ml tej
- 15 g friss élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- 62 g natúr joghurt
- ½ teáskanál só
- 1 tojás
- ½ mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 kanál olaj

◾️A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
◾️A joghurtot és a tojást egy tálba tesszük. 
◾️A liszteket átszitáljuk, beletesszük a sót és a szódabikarbónát majd a joghurthoz adjuk. ◾️Beleöntjük az élesztős tejet is és elkezdjük dagasztani. 
◾️A vége felé hozzáadjuk az olajat is és alaposan kidolgozzuk. 
◾️Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
◾️Ezután 16 egyenlő részre osztjuk és kigombócoljuk őket. 
◾️Egy folpackkal letakarva 15 percet hagyjuk még kelni őket. 
◾️Ha letelt az idő, lángos formára húzgáljuk őket (enyhén olajos kézzel dolgozzunk) majd takarjuk vissza, amíg az olaj felforrósodik.
◾️Mindkét oldalát süssük aranyszínűre és egy papírra szedve csepegtessük le őket.

💡Tipp: Sajttal 🧀, tejföllel 🍶, fokhagymával 🧄tálaljuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések