Csabai karaj 🥩
Nálunk ez a finomság is hozzátartozik a szilveszteri, húsvéti vagy egyéb ünnepekre készült hidegtálhoz.
Nagyon szeretjük, mert finom és nem igényel különösen sok időt az elkészítése sem.
Próbáljátok ki ti is 😊.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 90 perc
Sütési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- kb. 1 kg sertéskaraj egyben
- 1 szál füstölt kolbász
- só
- bors
- őrölt kömény
- kb. 1 kg sertéskaraj egyben
- 1 szál füstölt kolbász
- só
- bors
- őrölt kömény
◾️A húst felszúrjuk és beletöltjük a kolbászt.
◾️Minden oldalát bedörzsöljük sóval, borssal és őrölt köménnyel ízlés szerint.
◾️Egy tepsibe vagy sütőedénybe tesszük, amit előzőleg alaposan kikentünk zsírral.
◾️Alufóliával lefedjük és 180°-ra előmelegített sütőben 60 percet sütjük.
◾️Ezután a fóliát levéve még 20-30 percet pirítjuk.
💡Tipp: Salátával, burgonyapürével tálaljuk, de mi csak simán kenyérre téve is nagyon szeretjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése