Csabai karaj 🥩

Nálunk ez a finomság is hozzátartozik a szilveszteri, húsvéti vagy egyéb ünnepekre készült hidegtálhoz.

Nagyon szeretjük, mert finom és nem igényel különösen sok időt az elkészítése sem.

Próbáljátok ki ti is 😊.

Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 90 perc

Hozzávalók:
- kb. 1 kg sertéskaraj egyben
- 1 szál füstölt kolbász
- só
- bors 
- őrölt kömény

◾️A húst felszúrjuk és beletöltjük a kolbászt. 
◾️Minden oldalát bedörzsöljük sóval, borssal és őrölt köménnyel ízlés szerint. 
◾️Egy tepsibe vagy sütőedénybe tesszük, amit előzőleg alaposan kikentünk zsírral.
◾️Alufóliával lefedjük és 180°-ra előmelegített sütőben 60 percet sütjük. 
◾️Ezután a fóliát levéve még 20-30 percet pirítjuk.

💡Tipp: Salátával, burgonyapürével tálaljuk, de mi csak simán kenyérre téve is nagyon szeretjük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések