Kaszinótojás 🥚
Nálunk a hidegtál elmaradhatatlan eleme a kaszinótojás.
Az első közösen töltött Húsvétunkon készítettünk először 😊.
Készíthetjük tehát Húsvétra és szilveszterre is, de ez a finomság sosem hiányozhat róla.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- só
- bors
- szerecsendió
- piros arany ízlés szerint
- ½ kávéskanál mustár ízlés szerint
- 1 kanál tejföl
- 1 doboz májkrém (62 g-os)
- 1 kávéskanál majonéz
- só
- bors
- szerecsendió
- piros arany ízlés szerint
- ½ kávéskanál mustár ízlés szerint
- 1 kanál tejföl
- 1 doboz májkrém (62 g-os)
- 1 kávéskanál majonéz
◾️A tojásokat keményre főzzük (fontos, hogy nagyon sós vízben főzzük, mert így tudjuk szépen leszedni a héját).
◾️Miután kihűltek megpucoljuk, és hosszában kettévágjuk.
◾️A sárgáját óvatosan kiszedjük és kikeverjük a mustárral, a majonézzel, a tejföllel, a májkrémmel és a piros arannyal.
◾️Ízlés szerint fűszerezzük.
◾️A krémet habzsákba töltjük és minden tojásfehérjébe nyomunk egy kis rózsát.
Tipp: A tetejét díszíthetjük krémmel, ha esetleg maradt felesleg, vagy egy-egy piros arany pöttyel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése