Csokoládétorta liszt és cukormentesen 🍫

Ha szereted a lávasütit vagy a csokoládé soufflé-t, akkor ez a torta is biztosan a kedvenceid közé fog tartozni.

Sütés után ugyanolyan, mint a fentebb említett két finomság. Kívül ropogós, belül pedig krémes és lágy.

Mindenképpen ajánlok mellé tálaláskor egy finom, savanykásabb gyümölcsös szószt (meggyest, erdei gyümölcsöst..) valamint tejszínhabot, és ha tényleg halmozni szeretnénk az élvezeteket vanília fagyit is.

Sütésre fel, próbáljátok ki ti is 😊.

Eredeti recept: Kifőztük gasztromagazin

Sütési hőfok: 160°
Sütési idő: 35 perc

Hozzávalók:
- csipet só
- késhegynyi fahéj
- 6 tojás
- 40 g 1:4 édesítő
- 200 ml cukormentes habtejszín
- 1 kanál vaníliakivonat
- 300 g cukormentes étcsokoládé

◾️A csokoládét a fahéjjal és a sóval gőz fölött megolvasztjuk. 
◾️Ezután hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tejszínt majd picit hagyjuk visszahűlni.
◾️A tojásokat az édesítővel habosra keverjük, és fokozatosan adagolva hozzáadjuk a csokoládés krémet is.
◾️Egy 20 cm-s tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beletöltjük a masszát. 
◾️160°-ra előmelegítjük a sütőt és kb. 35 perc alatt megsütjük a tortát. 
◾️Akkor a jó, ha még a közepe picit remegős. 
◾️A formában hagyjuk kihűlni.

💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések