Házi krémes 🤍💛
Az egyik kedvenc sütink ez a cukormentes házi krémes.
Gyorsan elkészíthető és nagyon finom. A tészta bolti leveles tésztából készült, a krém pedig főzött házi krém. Erre koronaként a tejszínhab kerül.
📽Videó az elkészítésről:
Sütési hőfok: 200°
Sütési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta (én a Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tésztáját választottam)
- 60 g vaníliás pudingpor
- 2 tojás
- 1,5 kanál 1:4 édesítő
- ½ csomag nagy kiszerelésű zselatin
- 1 kanál liszt
- 125 g margarin
- 750 ml tej
- kb. 200 ml habtejszín
◾️A leveles tésztát kitekerjük, sütőpapírra tesszük, megszurkáljuk és 200°-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
◾️A másik lap esetében is ugyanígy járunk el csak azt sütés előtt felkockázzuk akkorára, amilyen nagyságú süti szeletet szeretnénk majd.
◾️A krémhez a tojássárgáját, a pudingport, az édesítőt, a zselatint és a lisztet egy pici tejjel kikeverjük.
◾️A többi tejet melegíteni kezdjük, és ha már felmelegedett hozzáadjuk a pudingos keveréket és sűrűre főzzük.
◾️Ezután még forrón beleforgatjuk a margarint és a habbá vert tojásfehérjét.
◾️Az egyben hagyott lapot megkenjük a krémmel és pár órára hűtőbe tesszük.
◾️A tejszínt ízlés szerint hozzáadott édesítővel habbá verjük, és a krémre kenjük majd a felszeletelt lappal kirakjuk a tetejét.
💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése