Házi krémes 🤍💛

Az egyik kedvenc sütink ez a cukormentes házi krémes.

Gyorsan elkészíthető és nagyon finom. A tészta bolti leveles tésztából készült, a krém pedig főzött házi krém. Erre koronaként a tejszínhab kerül.

📽Videó az elkészítésről:

Sütési hőfok: 200°
Sütési idő: 15 perc

Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta (én a Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tésztáját választottam)
- 60 g vaníliás pudingpor
- 2 tojás
- 1,5 kanál 1:4 édesítő
- ½ csomag nagy kiszerelésű zselatin 
- 1 kanál liszt
- 125 g margarin
- 750 ml tej
- kb. 200 ml habtejszín

◾️A leveles tésztát kitekerjük, sütőpapírra tesszük, megszurkáljuk és 200°-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. 
◾️A másik lap esetében is ugyanígy járunk el csak azt sütés előtt felkockázzuk akkorára, amilyen nagyságú süti szeletet szeretnénk majd.
◾️A krémhez a tojássárgáját, a pudingport, az édesítőt, a zselatint és a lisztet egy pici tejjel kikeverjük. 
◾️A többi tejet melegíteni kezdjük, és ha már felmelegedett hozzáadjuk a pudingos keveréket és sűrűre főzzük. 
◾️Ezután még forrón beleforgatjuk a margarint és a habbá vert tojásfehérjét. 
◾️Az egyben hagyott lapot megkenjük a krémmel és pár órára hűtőbe tesszük.
◾️A tejszínt ízlés szerint hozzáadott édesítővel habbá verjük, és a krémre kenjük majd a felszeletelt lappal kirakjuk a tetejét.

💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések