Fokhagymakrémleves 🧄
Ennek a mennyei levesnek a receptjét a sógornőmtől, Bettitől kaptam, ugyanis náluk kóstoltuk először 😊.
Nagyon krémes, nagyon ízes és ez is igazi lélekmelengető finomság a hűvös napokra.
Hozzávalók:
- 8-10 gerezd fokhagyma
- olaj
- 2 kanál liszt
- 500 ml alaplé (vagy 500 ml vízben feloldott húsleveskocka)
- só
- bors
- 200 ml tejszín
- 8-10 gerezd fokhagyma
- olaj
- 2 kanál liszt
- 500 ml alaplé (vagy 500 ml vízben feloldott húsleveskocka)
- só
- bors
- 200 ml tejszín
◾️A fokhagymákat összezúzzuk, és az olajon megpirítjuk (nagyon figyeljünk, mert hamar meg tud égni).
◾️Ezután hozzáadjuk a lisztet és lepirítjuk.
◾️Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, és jól kiforraljuk.
◾️Végül hozzáadjuk a tejszínt és egy botmixerrel egyneműsítjük.
💡Tipp: Pirítóssal, krutonnal kínáljuk
Megjegyzések
Megjegyzés küldése