Zöldborsófőzelék 🫛

Az óvodából vagy az iskolából sokaknak ismerős lehet a zöldborsófőzelék.

Valaki édesebben, valaki kevésbé édesen szereti, de egyben megegyezhetünk: mindenhogyan nagyon finom.

Nálunk a krumplifőzelék után a második legkedveltebb főzelékfajta.

Hozzávalók:
- kb. 500 g zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 1 l víz
- 1 kávéskanál só
- 1 csapott evőkanál 1:4 édesítő
- 1 zöldségleveskocka
- petrezselyem
- 50 g liszt
- 170 ml tej

◾️A zöldborsót (ha mirelit, akkor fagyosan) a vízben főzni kezdjük a sóval, a cukorral/édesítővel és a leveskockával. 
◾️Megvárjuk, míg felforr és utána közepes hőfokon puhára főzzük. 
◾️A lisztet a tejben csomómentesre keverjük és vékony sugárban csurgatva valamint folyamatosan kevergetve a borsóhoz adjuk.
◾️Pár percet hagyjuk forrni és el is készültünk.

💡Tipp: Feltétként kínálhatunk hozzá tükörtojást 🍳, főtt tojást 🥚, fasírtot, pörköltet 😊.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések